Skriv ut den här sidan

Taklyftar

Projektering och beställning av taklyft

  1. Förskrivaren skickar in en konsultationsblankett till Hjälpmedel Stockholm. På denna sida hittar du alla våra konsultationsblanketter. 
  2. Hembesök bokas, en så kallad projektering. 
  3. Efter hembesök beställer förskrivaren modell av taklyft (rak bana eller travers) i Beställningsportalen samt skriver en arbetsorder för montering.
  4. Tid för hembesök för montering bokas av montör. 

Nedmontering och återställande

Då patienten inte längre har behov av taklyften beställs nedmontering av förskrivaren via arbetsorder. Nedmontering sköts av extern part. 

Undantag: Hjälpmedel Stockholm kommer även i fortsättningsvis att skapa arbetsorder efter telefonsamtal med anhörig i de fall då patienten har avlidit. 

Åverkan på bostaden vid montage

Vid montaget kommer montören att vara tvingad till att göra åverkan på patientens hem genom att borra nödvändiga hål i väggar, golv och tak. Vid en senare demontering av utrustningen kommer montörer att försluta dessa hål på ett fackmannamässigt sätt. Detta kan innebära att hålet spacklas igen.

Montören kommer inte att att måla eller tapetsera över hål och inte heller ersätta kakelplattor eller täcka över hål med en ny plastmatta. 

Kontakt

Anna Engström Grape

Projektör taklyftar

Henrik Sandberg

Projektör taklyftar