Antidecubitusmadrasser:Förebyggande

  • 2023-03-23

  • 10 - 11.30

  • Distansutbildning via Microsoft Teams

Utbildningen ger dig ökad teoretisk kunskap gällande de olika kategorierna förskrivningsbara antidecubitusmadrasser. Du lär dig alla de steg som ingår i förskrivningen och hur du ska välja och förskriva lämpligast madrass utifrån din patients behov och förutsättningar.

Innehåll

Du får vid kurstillfället lära dig en generell metod med alla förskrivningens steg kopplat till förebyggande antidecubiutsmadrasser. Här inkluderat behovsinventeringen, strategier för madrassval, hur beställning läggs i Beställningsportalen, moment som du har ansvar, hur regelverket Hjälpmedelsguiden använd och Hjälpmedel Stockholm finns till stöd vid förskrivning och madrassens användning.

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till dig som är arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast. Du jobbar i en verksamhet som förskriver och beställer Antidecubitusmadrasser från Hjälpmedel Stockholm samt att Region Stockholm har betalningsansvaret för dessa. Här anges verksamheter med eget kostnadsansvar  Överenskommelse med Storsthlm | Vårdgivarguiden (vardgivarguiden.se)

Föreläsare

Marie Rundbom, Hjälpmedelskonsulent
Sara Lindman, Hjälpmedelskonsulent 

Distansutbildning

Detta är en distansutbildning via Microsoft Teams. Du behöver ha följande för att kunna delta:

  • Dator kopplad till ett nätverk.
  • Högtalare/hörlurar och mikrofon.

Möteslänk till utbildningstillfället skickas med bekräftelsemejlet. 

Kostnad

Utbildningen är avgiftsfri.

Anmälan

Efter anmälan skickas ett automatiskt e-postmeddelande med information om plats och kontaktuppgifter. Informationen skickas till den e-postadress som du angett i formuläret.  

Hjälpmedel Stockholm förbehåller sig rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda deltagare. 

 

 

Hjälpmedel, Arbetsterapeut, Madrasser