Skriv ut den här sidan

Montering och anpassning

Våra anpassningstekniker utför montering, anpassning och specialanpassning på hjälpmedel förskrivna från Hjälpmedel Stockholm. Vi arbetar på uppdrag av förskrivaren via arbetsorder som skrivs i Beställningsportalen.

Arbetsorder

Det är viktigt att du som förskrivare är tydlig med vad som ska utföras när du fyller i arbetsordern i Beställningsportalen. Ange mått, bredd, djup, höjd, storlek, höger/vänster i de fall det är relevant. Ju tydligare du är desto snabbare kan vi hantera ärendet. 

Vid val av åtgärd i arbetsordern väljer du endast ett alternativ/kryss. 

Ange alltid uppdaterade telefonnummer (ej växelnummer) och e-postadress i din arbetsorder. Ibland behöver vi kompletterande information och då är det viktigt att vi kan nå dig!

 

Hämtning/lämning vid montering och anpassning

Följande alternativ erbjuds då ett hjälpmedel behöver anpassas/specialanpassas eller ett tillbehör behöver monteras:

  1. Patienten, eller annan person, kommer med hjälpmedlet till Hjälpmedel Stockholm och vi utför arbetet under tiden patienten väntar. Vi kommer i första hand att skicka en kallelse via brev för detta besök och därför är det viktigt att vi har rätt uppgifter till patienten/kontaktpersonen. 
  2. Vi hämtar hjälpmedlet från patienten, utför arbetet och skickar hjälpmedlet en vecka senare med vår transport. Utkörning sker enligt ordinarie körturlista.
  3. Vi har ingen möjlighet att utföra anpassningar eller monteringar på annan plats än i vår verkstad på Hjälpmedel Stockholm. Endast enklare reparationer utförs hos patienten av våra servicetekniker. I särskilda fall kan det vara möjligt för oss att hämta hjälpmedlet och sedan återlämna det samma eller nästkommande dag. Detta behöver du som förskrivare ange i arbetsordern.