Sortimentsförändringar för EP-larm, TENS och inkontinensstimulatorer

Från och med den 1 februari 2024 tar Medicinteknisk apparatur i hemmet över EP-larm, TENS och inkontinensstimulatorer. Detta innebär sortimentsförändringar för dig som förskrivare.

Förändringar gällande inkontinensstimulatorer

Från och med 1 februari, kommer du som förskrivare inte kunna förskriva  CEFAR Peristim Pro art.nr: CFC1480. Den inkontinensstimulatorn som finnas i sortiment är NeuroTrac Continence Stimulator art.nr: 7350107258044 av leverantör AB Medifa.

Är du i behov av en produktgenomgång av NeuroTrac Continence, boka in en tid med AB Medifa.

E-post: martina@medifa.se/ulrika@medifa.se
Telefon: 070 305 37 35 eller 076 922 33 32

Om Cefar Peristim Pro går sönder ska en ny förskrivning av NeuroTrac Continence Stimulator göras. I beställningen ska följande kommentar uppges ”Nyförskrivning pga trasigt hjälpmedel av utgående modell”.

Så här får patienten det nya hjälpmedlet:

  1. I första hand: Patient eller anhörig ska efter förskrivning hämta hjälpmedlet hos oss på Medicinteknisk apparatur i hemmet och i samband med detta lämna in sitt trasiga hjälpmedel. Vi finns på finns på Sundbybergsvägen 1E, Solna.

 

  1. I andra hand: Förskrivare beställer hjälpmedlet till sin mottagning och tar emot det trasiga hjälpmedlet i samband med att det nya lämnas ut. Förskrivaren ansvarar för att det trasiga hjälpmedlet återlämnas till oss på Medicinteknisk apparatur i hemmet. Om en upphämtningsorder läggs till mottagningen är det viktigt att fylla i apparatens registreringsnummer

Vid frågor är du välkomna att kontakta oss:
Telefon: 08-123 675 00
E-post: mah.slso@regionstockholm.se

Publicerad 2024-01-11